- Autor: ozzy.kratky
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 186 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 256 |
Mouka pšeničná hladká | 334 |
Sádlo vepřové škvařené | 60 |
Dochucovadla:
2lžičky soli
Energetická hodnota celkem: 10169 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 383,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1017 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do mísy dáme kvásek, špaldovou mouku a vodu. Dobře promícháme, přikryjeme fólií a necháme 12 hodin v pokojové teplotě. V míse smícháme hladkou mouku se solí, přidáme vodu, změklé sádlo a obsah první mísy. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké měkké těsto a přikryté utěrkou necháme 1-1,5 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné dílky a upleteme housky. Uložíme je na plech s papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 2-3 hodiny. Nakynuté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky (není nutné). Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a upečeme dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.